divendres, 17 de febrer del 2012

ACTA ASSEMBLEA 1, 25 DE GENER DE 2012


25-01-2012
1a Assemblea: LA ROMÀNICA GROGA  
Dimecres, 25 de gener de 2012 a l'Institut La Romànica. Vàrem fer una assemblea pel tema de les retallades. Feia molt de temps que no en féiem cap.
Tothom està d'acord en què hem de fer alguna cosa i que hem d'estar tots units; tots els nivells educatius... pares/mares, professors, alumnes, sindicats, assemblees com la groga o qualsevol plataforma que treballi en la mateixa direcció. Seria bo acabar ajuntant també tot el sector públic.
Es va llegir el llistat de les idees o accions anotades al paper d'embalar que tenim a la sala de professors.
Algunes es van debatre una mica però encara no hem arribat a cap acord concret. En aquests moments tots estem contestant unes preguntes: si les idees ens semblen bé o no. Vam decidir fer unes comissions o petits grups per tal d'organitzar-nos entre nosaltres.
A Comissions Obreres i a l’USTEC se’ls hi va informar i preguntar el següent: “Ens interessaria que aquestes idees anessin al Gabinet Juridic per poder decidir amb més consciència, ser més responsables i acceptar les conseqüències amb total llibertat. No només ens agradaria saber si és legal o no (ja suposem que moltes de les accions proposades no ho són), sinó que, a més, necessitem saber com podem "donar la volta" a la llei (és a dir, si hi ha alguna possibilitat de fer-ho d'una altra manera sense traspassar el que diu la llei. Ja sabem que moltes vegades la llei és ambigua). També necessitem saber quines poden ser les conseqüències de l'acció (no cobrar el sou, expedient etc).”

Idees anotades:
- No a les auditories.
- Braços caiguts. Dues versions: tots els alumnes al pati sense fer res, o fent algunes activitats.
- No fer sortides.- No fer les proves a 4rt d'ESO.
- No passar les proves de competències bàsiques.
- No presentar actes.
- No entregar notes al departament però sí als alumnes.
- Fer jornada intensiva.
- Classes de 50'.
- Reduir les reunions.
- No a les Jornades de Portes Obertes en horari extraescolar.
- No passar les faltes del professorat al departament.
- Complir la Llei de Riscos Laborals: Si fa massa calor o fred, no fer classe.
- Replantejar el treball de recerca. És obligatori fer-lo a Batxillerat? 

ACORDS:
- Anar a les manifestacions i mobilitzacions convocades pels sindicats.
- Anar a les manifestacions i mobilitzacions convocades per l’assemblea groga.
- No fer vagues puntuals. Si fos una vaga general, sí.

Al nostre centre (Institut La Romànica):
Ja que encara no s'han format les comissions dins del nostre centre, vàrem acordar fer alguna cosa senzilla que no impliqués els pares, ni els alumnes, ni ningú..
- Penjar una pancarta. (Encara no ho hem fet)
- DIMARTS GROCS. Anar els dimarts amb una samarreta de color groc per donar suport al moviment de l'assemblea groga. (Activitat engegada)
- Informar a tothom a través de les pantalles de TV de l’institut, fulls informatiu a les famílies i articles de premsa. (La informació a través de les pantalles TV es va actualitzant. Els fulls in formatius a famílies es van repartir als tutors/es el dia 01/02/2012 i es va deixar còpia a tot el professorat i PAS. E-mail al professorat. Pendent informar premsa)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada