dijous, 8 de març del 2012

ACTA ASSEMBLEA 4, 07 de Març de 2012

4a. ASSEMBLEA LA ROMÀNICA GROGA
7.3.2012
Sala Professorat.
1* Replantejament de la sortida a la Plaça del Mil·lenari dels dimarts grocs, de 13,30 a 13,45 h.:
Deixant de banda la sortida del dimarts, 28 de febrer, que va funcionar millor que les altres  degut a la lectura de la cançó, megàfon, etc., ens adonem que hi ha una certa dispersió en les concentracions. Alumnes que se’n van, no se sap ben bé què fer (amb celebrades excepcions: Rosa Valderrama, Montse Bigas, M. T. Sánchez...), etc.
Aquestes concentracions no són obligatòries, però cal tornar a parlar amb els alumnes del perquè les fem. Sembla ser que hi ha la possibilitat que un canvi de dia n’afavoreixi l’organització. També: si espaiem les concentracions, tal vegada tindrem propostes més creatives.
Acords:
  • En lloc dels dimarts, a partir d’ara farem els dimecres grocs:
- SAMARRETES GROGUES: Cada dimecres.
- SORTIDES A LA PLAÇA DEL MIL·LENARI:  Dimecres, cada quinze dies, de 13,30 a 13,45, a partir del dia 21 de març. Tenint en compte que el 4 d’abril estem de vacances:
Dates:   21-3 / 11-4 / 25-4 / 9-5 / 23-5    
Juny:  Ja ens replantejarem si cal fer-les.
-      A CADA SORTIDA: Fer alguna acció creativa. La primera acció proposada, que seria per al dia 21 de març: fer una cadena humana de professores/rs, i les/els alumnes que vulguin, al llarg del carrer, des de l’Escola La Romànica, fins a l’Institut. Ens posarem en contacte amb les/els mestres de l’Escola per si desitgen participar-hi.
-      Proposta a l’alumnat: Començant per Batxillerat, si ho desitgen, poden llegir escrits elaborats per ells mateixos.
  • El primer que haurem de fer: comprovar l’estat del megàfon per poder-lo tenir a la nostra disposició cada vegada que el necessitem.
  • Demanem sobretot a les tutores i tutors, que informeu d’aquest canvi de dia als alumnes.
MOLT IMPORTANT:
En no ser obligatòries, les/els professores/rs, que ho desitgin, poden romandre a l’aula amb els alumnes amb qui estiguin impartint classe, durant aquest quart d’hora, sense cap problema.
A la Sala de Professors, hi haurà una llista per tal que els professors que (sí) desitgen fer les concentracions, anotin el seu nom i així sabrem amb qui podem comptar els dimecres que hi hagi sortida a la Plaça del Mil·lenari.
2* Debat sobre el tema de les accions unitàries arreu de Catalunya, dels Sindicats, de les Assemblees de Zona, etc.  Sense oblidar l’Assemblea Groga, per descomptat.
Ens adonem que cal fer més accions si volem plantar cara, de veritat, a les retallades i a les altres mesures de pressió sobre els docents (i els alumnes).
Hi ha molta dispersió. Una qüestió que ha centrat el debat: els sindicats. D’una banda, disposen de persones alliberades que aporten informació, de l’altra, moltes de les assemblees que s’han format, són receloses envers ells. Aquesta visió, és general dins de l’ensenyament, sobretot a Secundària. Hi ha l'Assemblea Groga, que aplega docents, alumnes, mares i pares, des de la Llar d’Infants fins a la Universitat, etc. (Informació: Jorge Cereijo). La Isabel Moreno ens ha parlat d’una altra assemblea de docents: l’Assemblea del Vallès.
Aquesta dispersió és natural, però veiem la necessitat d’unir-nos tots plegats per arribar a alguna cosa. Per tant, cal anar establint relacions: fent xarxa. També cal fer més difusió del tot el que es fa.
Acords:
  • Anar a les Assemblees de Zona. Normalment es fan a Cerdanyola. Hi acudeixen moltes escoles de Primària  i els sindicats:  USTEC-STEs, IAC, CGT i CCOO.  En Josep Cano s’ofereix per anar a la propera (del 14 de març).
  • Posar-se en contacte amb algú de la publicació l’INDEPENDENT de Barberà. La M. Teresa Sánchez, coneix una persona que ens podria ajudar en aquest sentit.
3r. LA JORNADA INTENSIVA-Informació:
El curs passat ja es va demanar (els directors). No la van concedir. Només han pogut fer-la dos instituts pilot. Un d’ells va protestar pel tema de les retallades i els van eliminar de cop.
Enguany es tornarà a demanar. Sembla ser que s’ha de presentar un projecte si volem que ens la concedeixin més en ferm. Proposta: Parlar-ne en el proper claustre.
RECORDEU QUE DISPOSEM DEL BLOG LA ROMÀNICA GROGA:
També hi podeu accedir per mitjà de la web general de l’Institut:
http://www.ieslaromanica.org   Cliqueu  el rectangle groc: PROU RETALLADES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada